top of page

Kutatás-fejlesztés

    A Chemi Ceramic Kft. különös gondot fordít a kutatási – fejlesztési tevékenységre, az új technológiák bevezetésére. Ilyen értelemben több nemzeti és

nemzetközi pályázat résztvevője.

   Célunk továbbá a tudományos kutatási munka eredményeinek alkalmazása, ezért együttműködünk a tevékenységi körünkhöz közel álló belföldi és külföldi

kutatóintézetekkel és egyetemekkel.

   1997 – 2000 között a Chemi Ceramic Kft. az ”Orizont 2000„ programban 4 (négy) dolgozattal vett részt a pórusos kerámiák felhasználása alapján.

   2001 – 2009 között cégünk a magyar – román „Tét” (”Cop - bil„) program partenere volt, a víztisztítás, a kerámia vízszűrők, valamint a növényi tápgolyók alkalmazása terén.

   2009-ben a Chemi Ceramic az EUREKA pályázat nyertese Bruxellesben, témája a pórusos kerámiák alkalmazása tengeri – hajózási környezetben.

   2014 óta a PN II Nemzeti Pályázat keretén belül a Bukaresti INCDCP – ICECHIM által vezetett kutatási munka partnerei vagyunk. A pályázat 2017-ben zárul. Ebben a dolgozatban a pórusos kerámiák növénytani hatásait tanulmányozzuk.

Az eddig elért eredményeket szabadalmaztattuk.

   A cégvezető egyúttal egyetemi tanár, ezáltal a kft. és az egyetemi közeg kapcsolata közvetlenebbé válik. E kettősség következtében cégünknél több egyetemi hallgató végezhette nyári gyakorlatát és készíthette el diplomadolgozata gyakorlati részét.

bottom of page